Kaj je vadba z EMS in zakaj je učinkovita?

Če so v življenju bližnjice, potem je trening z elektro-mišično stimulacijo najboljši približek. 18x bolj učinkovita od klasične vadbe in »after-burn effect«, 20 minutna vadba se z lahkoto postavi ob bok uram kolesarjenja, treninga v fitnesu, teka, naenkrat. Kot bi v 20 minutah obdelali vse fitnes naprave. Vendar …

Zakaj je dovolj le 2x 20 minut na teden?

Med klasično vajo ali športno dejavnostjo delujejo samo mišice, ki jih takrat obremenjujemo. Možgani vzpostavijo komunikacijo z obremenjeno mišico in ta se prične krčiti in sproščati. S posameznimi vajami na klasičnem treningu ciljamo točno določene mišice. Z njimi delujemo na eno skupino mišic – vaje za roke, noge, trup itd. Če bi želeli učinkovito delovati na vse mišice v telesu, moramo v klasično aerobno vajo vključiti vaje za celo telo. V povprečju trening traja 90 minut. Čas, ki je potreben za isti učinek, je odvisen od intenzivnosti aerobnega treninga – večji napor, manj časa potrebujemo za isti učinek. 

V obleke Vision body, ki jih nosimo na vadbah v Optimumu, je integriranih 8 stimulacijskih kanalov, ki oddajajo električne impulze.  Ti pošljejo električne impulze mišicam in jih stimulirajo, čeprav niso v fizičnem gibanju. Impulzi »prelisičijo« možgane, da krčijo mišice, čeprav jih neposredno ne uporabljamo. Tako lahko deluje na celotno telo naenkrat. Impulzi delujejo globlje v mišičnem tkivu in intenzivneje. Z EMS v 20 minutah dosežemo kar 600 impulzov posameznih mišičnih sklopov. Aktiviramo lahko vse mišice ali samo posamezen sklop na problematičnih področjih.

EMS lahko aktivira 90% mišic naenkrat. Posledično v krajšem času izgubimo več kalorij in odvečne maščobe ter sinhrono utrjujemo vse mišice. V in po 20 minutni vadbi z EMS v povprečju pokurimo tudi do 2500 kalorij. 

After-burn effect

Kratka in intenzivna vadba na telo deluje še nekaj dni po treningu. Krčenje mišic aktivira metabolizem, zato je nujno, da telo po treningu nekaj dni počiva in se regenerira. V času regeneracije je poraba kalorij večja, čeprav smo v mirovanju. To je dodana vrednost EMS vadbe, zaradi katere več kot 2×20 minut na teden ni potrebnih, niti smiselnih.

EMS  in rehabilitacija

Izvor EMS je bil prvotno tehnološko zasnovan za rehabilitacijo po poškodbah. Delovanje nadzorujemo z iPadom in tako selektivno aktiviramo samo tiste mišice in področje, ki jih želimo. Nadzorujemo tudi frekvenco in intenziteto krčenja. 

Bolečine v hrbtenici lajšamo s stimulacijo globljega obhrbteničnega mišičnega tkiva, ki ima nalogo stabilizacije hrbtenice. Te mišice s klasično vadbo težje »dosežemo« in utrdimo, še posebej, če vaj ne izvajamo pravilno. Takrat vaje lahko prinesejo še dodatne bolečine v hrbtenici. Z utrjevanjem obhrbteničnih mišic in vezi so bolečine manjše, pri tem pa ne smemo pozabiti na trebušne mišice, saj hrbtenici omogočajo gladko obračanje in premikanje. Zato je EMS vadba učinkovita tudi pri krepitvi mišic in vezi po operacijah in poškodbah.

Pametna vadba

V programski sistem, povezan z Vision body obleko,  predhodno namestimo programe vaje, skladne z individualnimi cilji: kardio, vaje za moč, izguba maščobe, masaža … Zato je vadba hitra in učinkovita. 

Pred začetkom treninga z EMS ocenimo individualno kompozicijo telesa, posebnosti in definiramo vaše cilje – zmanjšanje bolečin v hrbtenici, rehabilitacija po poškodbi, morda oblikovanje telesa in izguba telesne mase, ali pa splošna vzdržljivost in ohranjanje energije. 

Vadba z EMS je investicija v čas, dobro počutje, zdrav in aktiven način življenja.

Kdaj?

Vsak dan od ponedeljka do petka 6:00 do 21:00.

Termini po dogovoru.

Kje?

V prostorih športnega društva Sokol Bežigrad.

Trg 9. maja 1, Ljubljana

Brezplačna parkirna mesta vedno na voljo.

Sledite nam!

Vse pravice pridržane! © Optimum Studio  /  Pravno obvestilo